Kokosová šťavnatá rýže

Ingredience


Cibule 1 ks
Dýňová semínka 2 polévková lžíce
Hřebíček 6 ks
Hrozinky 60 g
Kokosový krém 90 g
Kurkuma 0.25 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 60 g
Rýže dlouhozrnná 250 g
Skořice celá 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. S polovinou vroucí vody smícháme kokosový krém, přidáme zbytek vody a vymícháme dohladka.
  2. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, a smažíme, dokud nezměkne.
  3. Rýži propereme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a přidáme ji s kurkumou do pánve. Vaříme 2 minuty. Přidáme kokosové mléko, skořici, hřebíček, sůl, a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Přidáme oříšky, hrozinky, dýňová semínka, a promícháme. Pod pokličkou vaříme 8 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina a rýže není měkká.
  4. Wok odstavíme a necháme ho stát 5 minut.
  5. Vyndáme skořici a ihned podáváme.