Kokosová šťavnatá rýže
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Dýňová semínka |
2 polévková lžíce |
Hřebíček |
6 ks |
Hrozinky |
60 g |
Kokosový krém |
90 g |
Kurkuma |
0.25 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
60 g |
Rýže dlouhozrnná |
250 g |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
7 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- S polovinou vroucí vody smícháme kokosový krém, přidáme zbytek vody a vymícháme dohladka.
- Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, a smažíme, dokud nezměkne.
- Rýži propereme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a přidáme ji s kurkumou do pánve. Vaříme 2 minuty. Přidáme kokosové mléko, skořici, hřebíček, sůl, a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Přidáme oříšky, hrozinky, dýňová semínka, a promícháme. Pod pokličkou vaříme 8 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina a rýže není měkká.
- Wok odstavíme a necháme ho stát 5 minut.
- Vyndáme skořici a ihned podáváme.