Slovenský skopový tokáň
Ingredience
Cibule |
250 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
5 dkg |
Skopová plec |
1 kg |
Slanina vepřová |
5 dkg |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu na tuku, vložíme maso a osmažíme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a dále restujeme. Ochutíme kořením, přilijeme víno a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme hořčicí a ještě necháme přejít varem.