Žluté fazolky s medovou zálivkou
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mošt jablečný |
80 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřový bok |
300 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné fazolky vložíme do kastrolu spolu s bůčkem, přelijeme vodou a na malém plameni vaříme zhruba hodinu. Poté bůček vyjmeme a použijeme jinak. Fazolky scedíme, necháme okapat, podáváme posypané jemně pokrájeným koprem a přelité medovou zálivkou.
- Zálivku připravíme smícháním moštu, medu a soli. Směs zahřejeme, ale nevaříme.