Skopový kotlíkový perkelt

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 5 dkg
Skopové maso přední 80 dkg
Sůl 5 g
Víno červené 2 dl
Zelí hlávkové bílé 40 dkg
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na větší kostky. Vložíme do kotlíku a osmažíme ve vlastní šťávě, vody dáváme málo. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vína, zamícháme a přidáme k masu.
  2. Vložíme zelí pokrájené na větší kusy, osolíme, opepříme a dusíme
  3. v malém množství vody doměkka.