Skopový kotlíkový perkelt
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
5 dkg |
Skopové maso přední |
80 dkg |
Sůl |
5 g |
Víno červené |
2 dl |
Zelí hlávkové bílé |
40 dkg |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na větší kostky. Vložíme do kotlíku a osmažíme ve vlastní šťávě, vody dáváme málo. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vína, zamícháme a přidáme k masu.
- Vložíme zelí pokrájené na větší kusy, osolíme, opepříme a dusíme
- v malém množství vody doměkka.