Pečená rajčata plněná bylinkami

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Libeček 0.25 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 40 ml
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Oregano čerstvé 0.25 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 6 ks
Šalvěj čerstvá 0.25 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 60 g
Tymián čerstvý 0.25 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata příčně rozpůlíme, dužinu opatrně vyjmeme a dáme do misky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať, tymián, libeček, šalvěj a oregano nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
  2. Rozpůlená rajčata vložíme do rozpáleného olivového oleje (20 ml) řeznou stranou dolů a orestujeme. Poté opatrně vyjmeme a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy.
  3. Do výpeku přidáme máslo, když se rozpustí, vmícháme cibuli s česnekem a zpěníme. Poté přidáme bylinky, dužinu z rajčat, sůl, pepř a za stálého míchání asi tři minuty smažíme.
  4. Směsí naplníme vydlabaná rajčata, posypeme sýrem a v předehřáté troubě pečeme asi pět minut.