Pečená rajčata plněná bylinkami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Libeček |
0.25 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
40 ml |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
0.25 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Šalvěj čerstvá |
0.25 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
60 g |
Tymián čerstvý |
0.25 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata příčně rozpůlíme, dužinu opatrně vyjmeme a dáme do misky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať, tymián, libeček, šalvěj a oregano nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
- Rozpůlená rajčata vložíme do rozpáleného olivového oleje (20 ml) řeznou stranou dolů a orestujeme. Poté opatrně vyjmeme a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy.
- Do výpeku přidáme máslo, když se rozpustí, vmícháme cibuli s česnekem a zpěníme. Poté přidáme bylinky, dužinu z rajčat, sůl, pepř a za stálého míchání asi tři minuty smažíme.
- Směsí naplníme vydlabaná rajčata, posypeme sýrem a v předehřáté troubě pečeme asi pět minut.