Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky

Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky - obrázek

Ingredience


Chipsy bramborové solené 400 g
Filé z aljašské tresky 600 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 250 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 120 ml
Solamyl - bramborový škrob 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozšleháme v pivu vejce, sůl, pepř, mouku s kypřícím práškem a solamyl. Vyšleháme hladké těsto, v kterém obalujeme porce rybího filé. Smažíme ve fritovacím hrnci. Po usmažení necháme filé na ubrousku, aby se odsál nadbytečný tuk.
  2. Filé podáváme s bramborovými lupínky.