Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky
Ingredience
Chipsy bramborové solené |
400 g |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse rozšleháme v pivu vejce, sůl, pepř, mouku s kypřícím práškem a solamyl. Vyšleháme hladké těsto, v kterém obalujeme porce rybího filé. Smažíme ve fritovacím hrnci. Po usmažení necháme filé na ubrousku, aby se odsál nadbytečný tuk.
- Filé podáváme s bramborovými lupínky.