Tyrolská skopová kýta
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
4 dkg |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
1 ks |
Majoránka |
3 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
4 dkg |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý celý |
6 ks |
Petržel kořen |
20 g |
Rajčata |
250 g |
Skopová kýta |
60 dkg |
Smetana zakysaná 14% |
125 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
3 g |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso očistíme, omyjeme, natřeme česnekem a solí.
- Na oleji osmažíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, vložíme maso, přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, nasekanou petrželku a veškeré koření, dusíme doměkka. Potom k masu dáme pokrájená rajčata a ještě chvilku podusíme.
- Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. Do šťávy zavaříme smetanu s moukou, povaříme a přecedíme na maso.