Tyrolská skopová kýta

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 4 dkg
Česnek 3 stroužek
Cibule 100 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hřebíček 1 ks
Majoránka 3 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 4 dkg
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý celý 6 ks
Petržel kořen 20 g
Rajčata 250 g
Skopová kýta 60 dkg
Smetana zakysaná 14% 125 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 3 g
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, omyjeme, natřeme česnekem a solí.
  2. Na oleji osmažíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, vložíme maso, přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, nasekanou petrželku a veškeré koření, dusíme doměkka. Potom k masu dáme pokrájená rajčata a ještě chvilku podusíme.
  3. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. Do šťávy zavaříme smetanu s moukou, povaříme a přecedíme na maso.