Smažený mořský jazyk na mandlích
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Mandle |
80 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mořský jazyk |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořské jazyky opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Mandle spaříme, oloupeme a rozsekáme nahrubo, petrželovou nať jemně nakrájíme.
- Na velké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme mořské jazyky po obou stranách.
- V mezičase na másle osmažíme mandle dozlatova, přidáme citronovou šťávu a prohřejeme.
- Mořský jazyk servírujeme přelitý máslem s mandlemi a posypaný petrželovou natí.