Smažený mořský jazyk na mandlích

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Mandle 80 g
Máslo čerstvé 80 g
Mořský jazyk 800 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej rostlinný 80 ml
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořské jazyky opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Mandle spaříme, oloupeme a rozsekáme nahrubo, petrželovou nať jemně nakrájíme.
  2. Na velké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme mořské jazyky po obou stranách.
  3. V mezičase na másle osmažíme mandle dozlatova, přidáme citronovou šťávu a prohřejeme.
  4. Mořský jazyk servírujeme přelitý máslem s mandlemi a posypaný petrželovou natí.