Skopový ovar
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
1 kg |
Cibule |
40 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
5 g |
Skopová plec |
600 g |
Sůl |
5 g |
Zelenina kořenová |
60 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Odleželé maso omyjeme, dáme do vařící vody, osolíme a pomalu vaříme. Před dovařením přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a veškeré koření. Hotové maso vyndáme, vývar přecedíme a vložíme na kolečka pokrájené brambory, které uvaříme doměkka.
- Vařené maso podáváme s vařenou zeleninou a bramborem.