Pečené krevety v kořeněné omáčce
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Bazalka sušená |
0.25 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
80 ml |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Oregano sušené |
0.25 kávová lžička |
Pepř cayenský |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tabasco |
0.125 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.25 kávová lžička |
Víno madeira |
0.5 polévková lžíce |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.
- V míse smícháme olej, sójovou a worcesterovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tabasco, madeiru, cukr, bazalku, oregano, petrželovou nať, tymián, sůl a cayenský pepř.
- Směs bylinek s olejem a kořením v rendlíku zahříváme na malém plameni až k varu, ale nesmíme vařit. Poté necháme omáčku prochladnout.
- Krevety vložíme do pekáčku, přelijeme zchladlou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
- Poté krevetami s omáčkou vyložíme v jedné vrstvě pekáč, který jsme vymazali máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 1/4 hodiny. Směs ihned podáváme.