Pečené krevety v kořeněné omáčce

Ingredience


Krevety tygří - loupané 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Bazalka sušená 0.25 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 80 ml
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Oregano sušené 0.25 kávová lžička
Pepř cayenský 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tabasco 0.125 kávová lžička
Tymián sušený 0.25 kávová lžička
Víno madeira 0.5 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.
  2. V míse smícháme olej, sójovou a worcesterovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tabasco, madeiru, cukr, bazalku, oregano, petrželovou nať, tymián, sůl a cayenský pepř.
  3. Směs bylinek s olejem a kořením v rendlíku zahříváme na malém plameni až k varu, ale nesmíme vařit. Poté necháme omáčku prochladnout.
  4. Krevety vložíme do pekáčku, přelijeme zchladlou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
  5. Poté krevetami s omáčkou vyložíme v jedné vrstvě pekáč, který jsme vymazali máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 1/4 hodiny. Směs ihned podáváme.