Čokoládovo-jablečný koláč
Ingredience
Čokoláda hořká |
90 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
80 g |
Jablka |
4 ks |
Martell cognac |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
90 g |
Ořechy vlašské |
80 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, přimícháme koňak a necháme trochu zchladnout.
- V misce ušleháme žloutky s cukrem a přimícháme je do zchladlé čokolády společně s nasekanými vlašskými ořechy.
- V druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do čokoládové směsi. Čokoládové těsto nalijeme do formy. Jablka omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a překrojíme na poloviny. Poloviny jablek klademe navrch těsta.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Po upečení koláč z trouby vyjmeme, necháme vychladnout, vyjmeme z formy a servírujeme. Sypeme moučkovým cukrem.