Čokoládovo-jablečný koláč

Ingredience


Čokoláda hořká 90 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 80 g
Jablka 4 ks
Martell cognac 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 90 g
Ořechy vlašské 80 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  2. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, přimícháme koňak a necháme trochu zchladnout.
  3. V misce ušleháme žloutky s cukrem a přimícháme je do zchladlé čokolády společně s nasekanými vlašskými ořechy.
  4. V druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do čokoládové směsi. Čokoládové těsto nalijeme do formy. Jablka omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a překrojíme na poloviny. Poloviny jablek klademe navrch těsta.
  5. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Po upečení koláč z trouby vyjmeme, necháme vychladnout, vyjmeme z formy a servírujeme. Sypeme moučkovým cukrem.