Mrkvový krém s mandlemi
Ingredience
Cukr moučkový |
400 g |
Mandle |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mrkev kořen |
1.5 kg |
Smetana čerstvá ke šlehání |
0.5 l |
Tresť pomerančová |
0.25 kávová lžička |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev očistíme, nastrouháme a ve vodě s vanilkou podusíme doměkka. Jakmile se odpaří voda, vyjmeme vanilku, přidáme cukr, smetanu a máslo. Necháme vysmahnout a dochutíme pomerančovou esencí.
- Hotový krém vlijeme do mísy, dozdobíme nasekanými mandlemi a podáváme.