Kynuté buchty se švestkovými povidly

Kynuté buchty se švestkovými povidly - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Cukr vanilka 1 ks
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Povidla švestková 300 g
Rum 2 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Rum 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vykynout.
  2. V míse smícháme mouku, špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový cukr, cukr, vychladlé máslo, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  3. V misce smícháme švestková povidla se škrobem, rumem a citronovou šťávou.
  4. Na pomoučněném vále těsto vyválíme a rozdělíme na 24 čtverečků. Na každý čtvereček lžičkou naklademe švestková povidla a zabalíme.
  5. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené buchty. Pak plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
  6. V kastrůlku rozpustíme máslo s rumem. Upečené buchty vyjmeme z trouby, pokapeme směsí másla s rumem a posypeme moučkovým cukrem.