Kynuté buchty se švestkovými povidly
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Povidla švestková |
300 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vykynout.
- V míse smícháme mouku, špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový cukr, cukr, vychladlé máslo, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
- V misce smícháme švestková povidla se škrobem, rumem a citronovou šťávou.
- Na pomoučněném vále těsto vyválíme a rozdělíme na 24 čtverečků. Na každý čtvereček lžičkou naklademe švestková povidla a zabalíme.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené buchty. Pak plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
- V kastrůlku rozpustíme máslo s rumem. Upečené buchty vyjmeme z trouby, pokapeme směsí másla s rumem a posypeme moučkovým cukrem.