Preclíky se sýrem
Ingredience
Hera |
250 g |
Kmín celý |
10 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
8 g |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Tuk |
25 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, přisypeme prášek do pečiva, promícháme, přidáme Heru, smetanu a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na tenčí placku, kterou nařežeme na proužky, ty uválíme na slabší válečky a tvarujeme preclíky. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj preclíky, posypeme solí, kmínem, strouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 20 až 25 minut, kdy bude sýr na povrchu zlatavý.
- Preclíky necháme vychladnout a podáváme.