Ledový salát s polníčkem a křenovou zálivkou
Ingredience
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Křen |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Podmáslí AB jihočeské šlehané |
1 dl |
Salát ledový |
400 g |
Salát Polníček |
100 g |
Smetana jihočeská zakysaná15% |
7 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme 1 dl vyšlehaného podmáslí, 7 dl zakysané smetany, 1 lžíci extra olivového oleje, 0.5 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička cukru, podle chuti 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky bílého pepře a 2 lžíce nastrouhaného křenu. Zálivku promícháme a dáme vychladit.
- Pečlivě omyjeme listy ledového salátu a polníčku. Listy natrháme na menší kusy a dáme do větší mísy. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Vše promícháme.
- Saláty zalijeme vychlazenou zálivkou, zlehka znovu promícháme a podáváme.