Ledový salát s polníčkem a křenovou zálivkou

Ingredience


Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Křen 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Podmáslí AB jihočeské šlehané 1 dl
Salát ledový 400 g
Salát Polníček 100 g
Smetana jihočeská zakysaná15% 7 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme 1 dl vyšlehaného podmáslí, 7 dl zakysané smetany, 1 lžíci extra olivového oleje, 0.5 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička cukru, podle chuti 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky bílého pepře a 2 lžíce nastrouhaného křenu. Zálivku promícháme a dáme vychladit.
  2. Pečlivě omyjeme listy ledového salátu a polníčku. Listy natrháme na menší kusy a dáme do větší mísy. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Vše promícháme.
  3. Saláty zalijeme vychlazenou zálivkou, zlehka znovu promícháme a podáváme.