Filety tresky s ovocem

Ingredience


Ananas 200 g
Banány 200 g
Česnek 2 stroužek
Filety z tresky tmavé 800 g
Hrušky 200 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme sůl, pepř, spolu utřeme. Filety tresky nakrájíme na porce, potřeme česnekem, plech pokapeme olejem a na něj, na půlku plechu naskládáme připravené filety.
  2. Ananas, banány, hrušky oloupeme, nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech k rybě, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 10 minut.
  3. Připravené jídlo vytáhneme z trouby a aranžujeme na talíře, položíme rybu a k ní naskládáme pečené ovoce, které zalijeme chilli omáčkou.
  4. Omáčka: do malé misky dáme nasekanou chilli papričku, worcesterskou omáčku, med, citrónovou šťávu a vše dobře promícháme.