Filety tresky s ovocem
Ingredience
Ananas |
200 g |
Banány |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Filety z tresky tmavé |
800 g |
Hrušky |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme sůl, pepř, spolu utřeme. Filety tresky nakrájíme na porce, potřeme česnekem, plech pokapeme olejem a na něj, na půlku plechu naskládáme připravené filety.
- Ananas, banány, hrušky oloupeme, nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech k rybě, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 10 minut.
- Připravené jídlo vytáhneme z trouby a aranžujeme na talíře, položíme rybu a k ní naskládáme pečené ovoce, které zalijeme chilli omáčkou.
- Omáčka: do malé misky dáme nasekanou chilli papričku, worcesterskou omáčku, med, citrónovou šťávu a vše dobře promícháme.