Preclíky bramborové
Ingredience
Brambory vařené |
180 g |
Hera |
100 g |
Kmín celý |
5 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
4 g |
Mouka pšeničná hladká |
180 g |
Podravka |
20 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
25 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, podravku, prášek do pečiva, přidáme Heru, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na tenký plát, který nařežeme na proužky. Proužky těsta uválíme do válečků, které zatočíme do tvaru preclíků. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj preclíky, potřeme bílkem, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při vyšší teplotě asi 20 až 25 minut.
- Preclíky necháme vychladnout a podáváme.