Lečo v žemlovce
Ingredience
Lečo sterilované |
400 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
300 ml |
Párky jemné |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
20 krajíc |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 200ml mléka osolíme a rozšleháme v něm 1 vejce. Krajíčky veky namočíme do připraveného mléka a urovnáme na dno máslem vymazaného pekáče.
- Na veku položíme na kostičky nakrájené párky, na ně rozložíme lečo a pokryjeme krajíčky veky namočenými v mléce.
- Pekáč bez pokličky vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme dozlatova.
- Ve zbylém mléce rozšleháme vejce, přisolíme a nalijeme na povrch žemlovky. Krátce zapečeme v troubě a podáváme.