Lečo v žemlovce

Ingredience


Lečo sterilované 400 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 300 ml
Párky jemné 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Veka 20 krajíc
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 200ml mléka osolíme a rozšleháme v něm 1 vejce. Krajíčky veky namočíme do připraveného mléka a urovnáme na dno máslem vymazaného pekáče.
  2. Na veku položíme na kostičky nakrájené párky, na ně rozložíme lečo a pokryjeme krajíčky veky namočenými v mléce.
  3. Pekáč bez pokličky vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme dozlatova.
  4. Ve zbylém mléce rozšleháme vejce, přisolíme a nalijeme na povrch žemlovky. Krátce zapečeme v troubě a podáváme.