Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 hrst
Losos - filety 300 g
Máslo čerstvé 120 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety 400 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Víno bílé 4 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
  2. Filety lososa omyjeme a osušíme. Lososa nakrájíme na menší obdélníčky. Kopr omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme.
  3. Omyjeme citron, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Z ostrouhaného citronu vymačkáme 1 lžíci citronové šťávy. Pomocí metličky v hrnci rozmícháme žloutky, citronovou kůru a šťávu, přidáme bílé víno, cukr, sůl a pepř. Vše na mírném ohni vyšleháme v hustší krém.
  4. Nakrájíme na kostky dobře vychlazené máslo, které postupně vmícháme do omáčky. Poté přimícháme kopr a pokud je potřeba, omáčku dochutíme.
  5. Uvařené špagety scedíme, ale nenecháme okapat, vložíme je zpět do hrnce a opatrně vmícháme kousky lososa. Lososa se špagetami opatrně mícháme a prohříváme asi 3 minuty. Špagety upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.