Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Losos - filety |
300 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
- Filety lososa omyjeme a osušíme. Lososa nakrájíme na menší obdélníčky. Kopr omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme.
- Omyjeme citron, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Z ostrouhaného citronu vymačkáme 1 lžíci citronové šťávy. Pomocí metličky v hrnci rozmícháme žloutky, citronovou kůru a šťávu, přidáme bílé víno, cukr, sůl a pepř. Vše na mírném ohni vyšleháme v hustší krém.
- Nakrájíme na kostky dobře vychlazené máslo, které postupně vmícháme do omáčky. Poté přimícháme kopr a pokud je potřeba, omáčku dochutíme.
- Uvařené špagety scedíme, ale nenecháme okapat, vložíme je zpět do hrnce a opatrně vmícháme kousky lososa. Lososa se špagetami opatrně mícháme a prohříváme asi 3 minuty. Špagety upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.