Jemný koláč s vlašskými ořechy

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Ořechy vlašské 100 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem máslem.
  2. V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s vanilkovým cukrem ho pomalu zamícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme do dortové formy, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a moučkovým cukrem. Pak vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.
  3. Po upečení formu vyjmeme, koláč necháme vychladnout a pak podáváme.