Jemný koláč s vlašskými ořechy
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem máslem.
- V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s vanilkovým cukrem ho pomalu zamícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme do dortové formy, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a moučkovým cukrem. Pak vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.
- Po upečení formu vyjmeme, koláč necháme vychladnout a pak podáváme.