Kořeněné datle a medový vaječný krém

Ingredience


Datle 4 ks
Kardamom 1 kávová lžička
Med včelí 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 160C.
  2. Kardamom smícháme se smetanou, zahřejeme a necháme 15min odpočívat. Mezitím vymažeme máslem čtyři zapékací misky. Datle rozkrojíme, odstraníme jadérka, rozsekáme a rozdělíme do misek. Postavíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou.
  3. Med se žloutky a vejci ušleháme metličkou a promícháme opatrně s teplou smetanou. Směs rozdělíme do misek, posypeme skořicí a zapékáme 20-30min, až si vaječný krém sedne.
  4. Dezert podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.