Kořeněné datle a medový vaječný krém
Ingredience
Datle |
4 ks |
Kardamom |
1 kávová lžička |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 160C.
- Kardamom smícháme se smetanou, zahřejeme a necháme 15min odpočívat. Mezitím vymažeme máslem čtyři zapékací misky. Datle rozkrojíme, odstraníme jadérka, rozsekáme a rozdělíme do misek. Postavíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou.
- Med se žloutky a vejci ušleháme metličkou a promícháme opatrně s teplou smetanou. Směs rozdělíme do misek, posypeme skořicí a zapékáme 20-30min, až si vaječný krém sedne.
- Dezert podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.