Patizonový salát
Ingredience
Cibule |
300 g |
Cukr krupice |
10 g |
Feferony sterilované |
20 g |
Ocet vinný |
30 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
400 g |
Patison |
500 g |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
120 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Papriky zbavíme jádřinců, patizony omyjeme a očistíme, papriky, patizony a feferonku nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, rajčata na kostičky. Zeleninu vsypeme do mísy, ocet smícháme s vodou, přidáme cukr, sůl, rozmícháme a salát v míse zalijeme.
- Salát před podáváním necháme vychladit v lednici.