Jahodový cobbler
Ingredience
Brandy |
0.5 hrnek |
Cukr krupice |
337.5 g |
Hera |
2 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
200 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
170 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zmrzlina vanilková |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- V misce ušleháme vejce s jedním hrnkem cukru, změklou Herou, mlékem, moukou, kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli a nalijeme do zapékací mísy.
- Jahody očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny. V kastrůlku zahřejeme brandy, přidáme zbytek cukru a krátce povaříme. Nakonec přimícháme kousky jahod, ještě minutu povaříme a takto připravenou směsí přelijeme těsto. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.
- Po upečení necháme koláč vychladnout a pak servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.