Jahodový cobbler

Ingredience


Brandy 0.5 hrnek
Cukr krupice 337.5 g
Hera 2 polévková lžíce
Jahody zahradní 200 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 170 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Zmrzlina vanilková 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem.
  2. V misce ušleháme vejce s jedním hrnkem cukru, změklou Herou, mlékem, moukou, kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli a nalijeme do zapékací mísy.
  3. Jahody očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny. V kastrůlku zahřejeme brandy, přidáme zbytek cukru a krátce povaříme. Nakonec přimícháme kousky jahod, ještě minutu povaříme a takto připravenou směsí přelijeme těsto. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.
  4. Po upečení necháme koláč vychladnout a pak servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.