Velikonoční sýrová polévka s bylinkami
Ingredience
Bujón zlatý zeleninový |
1 l |
Kerblík |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
3 ks |
Sýr Čedar |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petrželku, řeřichu, kerblík a pažitku omyjeme. Všechny bylinky pokrájíme nadrobno, petrželku odložíme zvlášť do misky. Tvrdý sýr nastrouháme do misky. Rohlíky pokrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Ke konci přimícháme petrželku a jen pár sekund smažíme společně. Osmažené pečivo odložíme do mísy.
- V hrnci přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujónu. Pustíme do něj vajíčko, rozmícháme, přidáme sýr, znovu promícháme a odstavíme z plotny.
- Polévku nalijeme do talířů a každou porci posypeme směsí bylinek. Na stůl dáme mísu s osmaženými kostičkami rohlíků, každý si je nabere do polévky podle chuti.