Velikonoční sýrová polévka s bylinkami

Ingredience


Bujón zlatý zeleninový 1 l
Kerblík 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Řeřicha 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 3 ks
Sýr Čedar 200 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželku, řeřichu, kerblík a pažitku omyjeme. Všechny bylinky pokrájíme nadrobno, petrželku odložíme zvlášť do misky. Tvrdý sýr nastrouháme do misky. Rohlíky pokrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Ke konci přimícháme petrželku a jen pár sekund smažíme společně. Osmažené pečivo odložíme do mísy.
  2. V hrnci přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujónu. Pustíme do něj vajíčko, rozmícháme, přidáme sýr, znovu promícháme a odstavíme z plotny.
  3. Polévku nalijeme do talířů a každou porci posypeme směsí bylinek. Na stůl dáme mísu s osmaženými kostičkami rohlíků, každý si je nabere do polévky podle chuti.