Chňapalovo file s citrónem
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 kávová lžička |
Chňapal červený |
500 g |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme si olej, prolisovaný česnek, nasekanou kudrnku, limetkovou šťávu, bazalku a touto směsí zalijeme filé, necháme marinovat asi 10 minut.
- Rozpálíme si troubu na gril a na plech dáme pečící papír.Poté filé naskládáme na plech a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Při grilování potíráme marinádou.
- Hotové filé dáme na talíř a polijeme zbylou marinádou.