Polentový koláč s vlašskými ořechy

Ingredience


Cukr třtinový 225 g
Cukr vanilka 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1.5 kávová lžička
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 225 g
Ořechy vlašské 225 g
Polenta 110 g
Pomerančová kůra 3 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 6 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. V míse utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, pak přimícháme najemno nasekané vlašské ořechy, polentovou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli, pomerančovou šťávu a pomerančovou kůru.
  3. Těsto nalijeme do koláčové formy a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Po upečení vyndáme z trouby, necháme vychladnout a posypeme mandlemi.