Polentový koláč s vlašskými ořechy
Ingredience
Cukr třtinový |
225 g |
Cukr vanilka |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1.5 kávová lžička |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
225 g |
Ořechy vlašské |
225 g |
Polenta |
110 g |
Pomerančová kůra |
3 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- V míse utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, pak přimícháme najemno nasekané vlašské ořechy, polentovou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli, pomerančovou šťávu a pomerančovou kůru.
- Těsto nalijeme do koláčové formy a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Po upečení vyndáme z trouby, necháme vychladnout a posypeme mandlemi.