Kuřecí stehna na slanině se smetanovou omáčkou

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Česnek sušený 1 kávová lžička
Kuřecí stehna 4 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 180 g
Olej rostlinný 150 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Mléko plnotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s majoránkou, sušeným česnekem, solí, pepřem, paprikou a ve směsi pečlivě obalíme kuřecí stehna.
  2. Plátky slaniny na pánvi usmažíme dokřupava, vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Do vysmaženého tuku přidáme olej a z obou stran opečeme obalená stehna. Poté pánev přiklopíme a stehna asi 30 minut dusíme. Během dušení maso obracíme a dbáme, aby se maso nepřichytilo dna. Že jsou stehna udušená, poznáme podle toho, že při vpichu nevytéká z masa růžová šťáva. Udušená stehna vyjmeme na mísu a udržujeme na teple.
  3. Z výpeku necháme na pánvi jen 3 lžíce tuku, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Jíšku rozředíme zašleháním mléka a smetany, ušleháme hladkou omáčku, osolíme ji a alespoň 10 minut na mírném plameni necháme probublávat.
  4. Kuřecí stehna servírujeme přelitá omáčkou a ozdobená vypečenou slaninou.