Kuřecí stehna na slanině se smetanovou omáčkou
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Česnek sušený |
1 kávová lžička |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
180 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku smícháme s majoránkou, sušeným česnekem, solí, pepřem, paprikou a ve směsi pečlivě obalíme kuřecí stehna.
- Plátky slaniny na pánvi usmažíme dokřupava, vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Do vysmaženého tuku přidáme olej a z obou stran opečeme obalená stehna. Poté pánev přiklopíme a stehna asi 30 minut dusíme. Během dušení maso obracíme a dbáme, aby se maso nepřichytilo dna. Že jsou stehna udušená, poznáme podle toho, že při vpichu nevytéká z masa růžová šťáva. Udušená stehna vyjmeme na mísu a udržujeme na teple.
- Z výpeku necháme na pánvi jen 3 lžíce tuku, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Jíšku rozředíme zašleháním mléka a smetany, ušleháme hladkou omáčku, osolíme ji a alespoň 10 minut na mírném plameni necháme probublávat.
- Kuřecí stehna servírujeme přelitá omáčkou a ozdobená vypečenou slaninou.