Smažené kuře v medu

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice 60 g
Kuře 1.2 kg
Med včelí 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Strouhanka 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a rozdělíme na osm kusů. V misce rozmícháme teplou vodu s medem, francouzskou hořčicí a citronovou šťávou.
  2. Kousky kuřete potřeme ze všech stran medovou směsí a obalíme ve strouhance. Kuře vložíme do rozpáleného olejem a smažíme dozlatova ze všech stran. Poté kuře přeložíme do zapékací misky a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Ihned podáváme.