Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce se žampiony

Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce se žampiony - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 600 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Okurky nakládané 1 ks
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sherry brandy 80 ml
Smetana 33% (šlehačka) 350 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
Žampiony čerstvé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodě uvaříme kuřecí prsa, vyjmeme z vývaru a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurku rozpůlíme a nakrájíme na plátky, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky.
  2. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar z kuřete a smetanu. Vymícháme hladkou omáčku, kterou na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 10 minut. Poté necháme omáčku za občasného promíchání vychladnout.
  3. Na olej v hluboké pánvi zpěníme cibuli, přidáme žampiony a papriku a smažíme asi 3 minuty. Poté vmícháme maso, okurku, osolíme, opepříme a vlijeme ocet. Promícháme a pod poklicí 5 minut dusíme.
  4. V mezičase v misce rozšleháme ve dvou lžících omáčky žloutky, zamícháme do odstavené omáčky a tou přelijeme maso v pánvi. Promícháme a lehce povaříme asi 3 minuty. Do hotové směsi vmícháme sherry, mandle a hned podáváme.