Rýže smažená v ananasu
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Celer řapíkatý |
0.5 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
25 g |
Rýže dušená |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ananas překrojíme po délce na polovinu, vykrojíme dužinu, aby vznikly 2 mušle ve tvaru lodičky. Dužinu nakrájíme na kostky a uchováme 125 g. Zbylé množství dáme stranou.
- Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, osmahneme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, nakrájený celer a smažíme. Poté vmícháme kmín, koriandr a nakrájené žampiony. Přidáme kostky ananasu a vařenou rýži a zamícháme. Vmícháme cukr, sůl, kešu oříšky a sójovou omáčku. Rýži mícháme, aby se prohřála.
- Lžící přemístíme rýži do ananasových lodiček, ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.