Rýže smažená v ananasu

Ingredience


Ananas 1 ks
Celer řapíkatý 0.5 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Kmín mletý 1 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Ořechy Kešu 25 g
Rýže dušená 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ananas překrojíme po délce na polovinu, vykrojíme dužinu, aby vznikly 2 mušle ve tvaru lodičky. Dužinu nakrájíme na kostky a uchováme 125 g. Zbylé množství dáme stranou.
  2. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, osmahneme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, nakrájený celer a smažíme. Poté vmícháme kmín, koriandr a nakrájené žampiony. Přidáme kostky ananasu a vařenou rýži a zamícháme. Vmícháme cukr, sůl, kešu oříšky a sójovou omáčku. Rýži mícháme, aby se prohřála.
  3. Lžící přemístíme rýži do ananasových lodiček, ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.