Pilaf kořeněný z rýže basmati

Ingredience


Brokolice 175 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Hřebíček 6 ks
Hrozinky 60 g
Kardamom 6 g
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Pepř černý celý 8 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pistácie 60 g
Rýže Basmati 500 g
Skořice celá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1.2 l
Žampiony - sterilované 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Stonky brokolice očistíme, nakrájíme na malé růžičky a stonky po délce rozkrojíme na 4 díly a příčně pokrájíme na kousky o velikosti 1 cm.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a stonky brokolice a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené žampiony, rýži, rozetřený česnek, skořici, hřebíček a kardamom (6 ks), kurkumu, pepř, sůl a 1 minutu smažíme.
  3. Přilijeme vroucí vývar, vmícháme růžičky brokolice a přivedem k varu. Pod poklicí vaříme 15 minut, poté odstavíme ze sporáku a necháme pilaf přikrytý dalších 5 minut. Přidáme pistácie, hrozinky a načechráme rýži.
  4. Podáváme horké.