Pilaf kořeněný z rýže basmati
Ingredience
Brokolice |
175 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hřebíček |
6 ks |
Hrozinky |
60 g |
Kardamom |
6 g |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pistácie |
60 g |
Rýže Basmati |
500 g |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1.2 l |
Žampiony - sterilované |
225 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Stonky brokolice očistíme, nakrájíme na malé růžičky a stonky po délce rozkrojíme na 4 díly a příčně pokrájíme na kousky o velikosti 1 cm.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a stonky brokolice a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené žampiony, rýži, rozetřený česnek, skořici, hřebíček a kardamom (6 ks), kurkumu, pepř, sůl a 1 minutu smažíme.
- Přilijeme vroucí vývar, vmícháme růžičky brokolice a přivedem k varu. Pod poklicí vaříme 15 minut, poté odstavíme ze sporáku a necháme pilaf přikrytý dalších 5 minut. Přidáme pistácie, hrozinky a načechráme rýži.
- Podáváme horké.