Ovocný salát s hovězím masem
Ingredience
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 g |
Hroznové víno |
100 g |
Limetka |
1 ks |
Mango |
200 g |
Olej z vlašských ořechů |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso umyjeme, nakrájíme na steaky a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme, asi tak 8 minut. Steaky necháme odležet a nakrájíme je na tenké plátky. Nakrájené plátky masa vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem, víno vyvaříme, přidáme hroznové vína, mícháním zahřejeme a ihned porcujeme na talíře. Masový salát zalijeme zálivkou, vedle položíme plátky manga a podáváme.
- Zálivka: Do mixéru vylijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů a 1 limetky, přidáme cukr, chilli papričky, olej a vše rozmixujeme.