Ovocný salát s hovězím masem

Ingredience


Chilli paprička zelená 2 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 400 g
Hroznové víno 100 g
Limetka 1 ks
Mango 200 g
Olej z vlašských ořechů 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pomeranče 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umyjeme, nakrájíme na steaky a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme, asi tak 8 minut. Steaky necháme odležet a nakrájíme je na tenké plátky. Nakrájené plátky masa vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem, víno vyvaříme, přidáme hroznové vína, mícháním zahřejeme a ihned porcujeme na talíře. Masový salát zalijeme zálivkou, vedle položíme plátky manga a podáváme.
  2. Zálivka: Do mixéru vylijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů a 1 limetky, přidáme cukr, chilli papričky, olej a vše rozmixujeme.