Smažená kachna v medové směsi
Ingredience
Kachna mražená |
2 kg |
Mouka pšeničná hladká |
80 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
0.5 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Rozmraženou kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce a dobře osolíme. V misce promícháme med s hořčicí, pomerančovou šťávou, prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou.
- Porce kachny potřeme ze všech stran medovou směsí, zasypeme moukou a smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené porce klademe do pekáče a v předehřáté troubě pečeme zhruba 50 minut. V průběhu pečení porce kachny potíráme zbylou medovou směsí a dbáme, aby se maso nepřichytilo dna. Aby se kachna nepekla příliš rychle, můžeme ji přikrýt alobalem.
- Pečenou kachnu ihned podáváme.