Smažená kachna v medové směsi

Ingredience


Kachna mražená 2 kg
Mouka pšeničná hladká 80 g
Olej rostlinný 80 ml
Sůl 2 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Hořčice plnotučná 4 polévková lžíce
Med včelí 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 0.5 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmraženou kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce a dobře osolíme. V misce promícháme med s hořčicí, pomerančovou šťávou, prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou.
  2. Porce kachny potřeme ze všech stran medovou směsí, zasypeme moukou a smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené porce klademe do pekáče a v předehřáté troubě pečeme zhruba 50 minut. V průběhu pečení porce kachny potíráme zbylou medovou směsí a dbáme, aby se maso nepřichytilo dna. Aby se kachna nepekla příliš rychle, můžeme ji přikrýt alobalem.
  3. Pečenou kachnu ihned podáváme.