Smažené mleté hovězí maso s houskami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Koření Mleté maso |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Paprika zelená |
1 ks |
Protlak rajčatový |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tabasco |
0.125 kávová lžička |
Žemle tmavá |
4 ks |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.
- Na másle s olejem zpěníme cibuli s česnekem a paprikou a za stálého míchání usmažíme dozlatova. Poté vmícháme mleté maso a smažíme, až maso zhnědne. Často maso mícháme, aby se rozdrobilo. Z pánve slijeme většinu tuku, do masa zamícháme rajčatový protlak, chilli koření, sůl, kari koření, cukr, koření na mleté maso a tabasco. Směs na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut za občasného míchání.
- Hotové maso klademe lžící na rozpůlené housky a ihned podáváme.