Hovězí guláš na pivu s bramborami
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Bobkový list |
2 ks |
Brambory |
500 g |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
4 ks |
Hovězí kližka |
1 kg |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
500 ml |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme nahrubo, rajčata nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky.
- V silnostěnném kastrolu osmažíme slaninu s cibulí dozlatova. Poté vmícháme maso, zasypeme moukou a minutu smažíme ze všech stran. Maso osolíme, opepříme, přelijeme pivem, vmícháme med, rajčata, bobkové listy a chilli koření. Maso přivedeme k varu, poté plamen zmírníme a pod poklicí maso 3 hodiny pomalu vaříme, až je měkké. Zhruba 20 minut před koncem varu přidáme k masu připravené brambory.