Hovězí guláš na pivu s bramborami

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Bobkový list 2 ks
Brambory 500 g
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 4 ks
Hovězí kližka 1 kg
Med včelí 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 30 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 500 ml
Rajčata 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme nahrubo, rajčata nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky.
  2. V silnostěnném kastrolu osmažíme slaninu s cibulí dozlatova. Poté vmícháme maso, zasypeme moukou a minutu smažíme ze všech stran. Maso osolíme, opepříme, přelijeme pivem, vmícháme med, rajčata, bobkové listy a chilli koření. Maso přivedeme k varu, poté plamen zmírníme a pod poklicí maso 3 hodiny pomalu vaříme, až je měkké. Zhruba 20 minut před koncem varu přidáme k masu připravené brambory.