Pečená hovězí žebra

Ingredience


Chilli omáčka 200 ml
Cibule 1 ks
Hovězí žebra 1.5 kg
Mouka pšeničná hladká 80 g
Okurky nakládané 2 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Oregano sušené 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Voda pitná 70 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí žebra rozsekneme na poloviny, opláchneme, odkrojíme z nich přebytečný tuk, osušíme a obalíme v mouce, cibuli a sterilované okurky nakrájíme nadrobno.
  2. V silnostěnném kastrole, který můžeme použít i na pečení v troubě, na rozpáleném oleji osmažíme žebra z obou stran, až maso zhnědne. Poté žebra vyjmeme, z kastrolu slijeme téměř všechen tuk, na zbylý vhodíme cibuli, osmažíme dozlatova, poté osolíme, vmícháme tymián, pepř, oregano, promícháme, přelijeme vodou a chilli omáčkou, vmícháme okurky a odložená žebra. Pod poklicí směs dusíme zhruba 10 minut.
  3. Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pod poklicí pečeme zhruba 1 hodinu. Upečená žebra ihned podáváme.