Pečená hovězí žebra
Ingredience
Chilli omáčka |
200 ml |
Cibule |
1 ks |
Hovězí žebra |
1.5 kg |
Mouka pšeničná hladká |
80 g |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
70 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 85 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí žebra rozsekneme na poloviny, opláchneme, odkrojíme z nich přebytečný tuk, osušíme a obalíme v mouce, cibuli a sterilované okurky nakrájíme nadrobno.
- V silnostěnném kastrole, který můžeme použít i na pečení v troubě, na rozpáleném oleji osmažíme žebra z obou stran, až maso zhnědne. Poté žebra vyjmeme, z kastrolu slijeme téměř všechen tuk, na zbylý vhodíme cibuli, osmažíme dozlatova, poté osolíme, vmícháme tymián, pepř, oregano, promícháme, přelijeme vodou a chilli omáčkou, vmícháme okurky a odložená žebra. Pod poklicí směs dusíme zhruba 10 minut.
- Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pod poklicí pečeme zhruba 1 hodinu. Upečená žebra ihned podáváme.