Marinované plátky roštěné
Ingredience
Hovězí roštěnka níz. peč. |
800 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř cayenský |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V rendlíku smícháme olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, cayennský pepř, sůl a víno. Směs na malém plameni přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Marinádu necháme vychladnout.
- Plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso rozložíme do mísy, přelijeme vychladlou zálivkou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
- Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a prudce opečeme na oleji, z každé strany 2 minuty. Ihned podáváme.