Marinované plátky roštěné

Ingredience


Hovězí roštěnka níz. peč. 800 g
Olej rostlinný 80 ml
Česnek 2 stroužek
Cibule 4 ks
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej olivový 80 ml
Pepř cayenský 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rendlíku smícháme olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, cayennský pepř, sůl a víno. Směs na malém plameni přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Marinádu necháme vychladnout.
  2. Plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso rozložíme do mísy, přelijeme vychladlou zálivkou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
  3. Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a prudce opečeme na oleji, z každé strany 2 minuty. Ihned podáváme.