Pečené hovězí s kořením a brusinkami

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Hovězí plec 1.2 kg
Hřebíček 4 ks
Kompot brusinkový 150 g
Mošt jablečný 200 ml
Mouka pšeničná hladká 30 g
Muškátový oříšek 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 80 g
Skořice celá 1 ks
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, maso omyjeme, osušíme a ze všech stran dobře obalíme v moučné směsi.
  2. V silnostěnném kastrole rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran osmažíme, až maso zhnědne.
  3. V rendlíku promícháme mošt se scezenými brusinkami a cukrem a lehce povaříme asi 2 minuty. Směsí přelijeme maso, přidáme k němu skořici, hřebíček, maso ze všech stran osolíme a pod poklicí dusíme zhruba 2,5 hodiny. Během dušení dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho obrátíme.
  4. Měkké maso nakrájíme na plátky, naskládáme na nahřátou servírovací mísu a přelijeme šťávou, z níž jsme odstranili hřebíček a skořici.