Pečené hovězí s kořením a brusinkami
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hovězí plec |
1.2 kg |
Hřebíček |
4 ks |
Kompot brusinkový |
150 g |
Mošt jablečný |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Muškátový oříšek |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
80 g |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 160 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, maso omyjeme, osušíme a ze všech stran dobře obalíme v moučné směsi.
- V silnostěnném kastrole rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran osmažíme, až maso zhnědne.
- V rendlíku promícháme mošt se scezenými brusinkami a cukrem a lehce povaříme asi 2 minuty. Směsí přelijeme maso, přidáme k němu skořici, hřebíček, maso ze všech stran osolíme a pod poklicí dusíme zhruba 2,5 hodiny. Během dušení dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho obrátíme.
- Měkké maso nakrájíme na plátky, naskládáme na nahřátou servírovací mísu a přelijeme šťávou, z níž jsme odstranili hřebíček a skořici.