Orientální masové šišky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Maso mleté - mix |
500 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
2 ks |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve na lžíci rozpáleného oleje krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme koření a restujeme ještě 1 minutu.
- Poté smícháme cibuli v míse s mletým masem, nasekanou petrželkou, přidáme vejce, nasekanou chilli papričku a citronovou kůru nastrouhanou z poloviny citronu.
- Vše důkladně promícháme a ze směsi vytváříme šišky o velikosti cca 10cm. Propíchneme je špejlí a necháme 10min vychladit v lednici.
- Poté rozpálíme zbylý olej a šišky na něm ze všech stran dozlatova osmažíme.
- Mezitím uvaříme rýži, promícháme s oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, koriandrovými lístky, olivovým olejem a 2 lžícemi citronové šťávy. Šišky rozdělíme na talíře a podáváme s připavenou rýží.