Orientální masové šišky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Kari koření 2 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 hrst
Maso mleté - mix 500 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej stolní 100 ml
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 2 ks
Rýže loupaná 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve na lžíci rozpáleného oleje krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme koření a restujeme ještě 1 minutu.
  2. Poté smícháme cibuli v míse s mletým masem, nasekanou petrželkou, přidáme vejce, nasekanou chilli papričku a citronovou kůru nastrouhanou z poloviny citronu.
  3. Vše důkladně promícháme a ze směsi vytváříme šišky o velikosti cca 10cm. Propíchneme je špejlí a necháme 10min vychladit v lednici.
  4. Poté rozpálíme zbylý olej a šišky na něm ze všech stran dozlatova osmažíme.
  5. Mezitím uvaříme rýži, promícháme s oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, koriandrovými lístky, olivovým olejem a 2 lžícemi citronové šťávy. Šišky rozdělíme na talíře a podáváme s připavenou rýží.