Hovězí svíčková v zeleném pepři
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Hovězí svíčková |
1 kg |
Melasa |
175 ml |
Nakládaný zelený pepř |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme.
- V míse smícháme melasu, vinný ocet, pepř, nadrcený zelený pepř, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, bazalku, na jemno nakrájenou chilli papričku a promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme přes noc marinovat.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme olej, maso vyjmeme z marinády a ze všech stran opečeme na pekáči.
- Pak pekáč s masem vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.
- Výpek z masa slijeme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet a krátce povaříme, pak přilijeme zeleninový vývar, 3 lžíce marinády a 10 minut na mírném ohni povaříme.
- Maso nakrájíme na plátky a servírujeme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.