Hovězí svíčková v zeleném pepři

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Hovězí svíčková 1 kg
Melasa 175 ml
Nakládaný zelený pepř 2 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 250 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme.
  2. V míse smícháme melasu, vinný ocet, pepř, nadrcený zelený pepř, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, bazalku, na jemno nakrájenou chilli papričku a promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme přes noc marinovat.
  3. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme olej, maso vyjmeme z marinády a ze všech stran opečeme na pekáči.
  4. Pak pekáč s masem vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.
  5. Výpek z masa slijeme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet a krátce povaříme, pak přilijeme zeleninový vývar, 3 lžíce marinády a 10 minut na mírném ohni povaříme.
  6. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.