Hovězí svíčková na portském víně
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Hovězí svíčková |
1 kg |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno portské |
450 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme.
- V pekáči rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak na maso položíme snítky rozmarýnu a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut. Po upečení maso vyjmeme z trouby a udržujeme v teple.
- Na pánvi rozpálíme polovinu másla, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, zbytek rozmarýnu a orestujeme.
- Pak do pánve nalijeme portské víno a prudce povaříme. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přilijeme hovězí vývar a opět tekutinu svaříme na polovinu. Nakonec z omáčky vyjmeme rozmarýn a přimícháme máslo.
- Maso krájíme na plátky a servírujeme přelité omáčkou z portského vína.