Hovězí svíčková na portském víně

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Hovězí svíčková 1 kg
Hovězí vývar základní 150 ml
Máslo čerstvé 20 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 1 špetka
Víno portské 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme.
  2. V pekáči rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak na maso položíme snítky rozmarýnu a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut. Po upečení maso vyjmeme z trouby a udržujeme v teple.
  3. Na pánvi rozpálíme polovinu másla, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, zbytek rozmarýnu a orestujeme.
  4. Pak do pánve nalijeme portské víno a prudce povaříme. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přilijeme hovězí vývar a opět tekutinu svaříme na polovinu. Nakonec z omáčky vyjmeme rozmarýn a přimícháme máslo.
  5. Maso krájíme na plátky a servírujeme přelité omáčkou z portského vína.