Velký indický Mughal
Ingredience
Citrony |
4 ks |
Cukr moučkový |
250 g |
Džus pomerančový |
400 ml |
Koňak Armaňak |
200 ml |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Rum |
200 ml |
Smetana čerstvá ke šlehání |
4 hrnek |
Víno šumivé (sekt) |
1 l |
Voda pitná |
30 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cukr smícháme s vodou dle potřeby a strouhanou citronovou a pomerančovou kůrou. Svaříme, scedíme a necháme vystydnout.
- Poté vmícháme rum a koňak, pomerančový džus, šťávu vymačkanou z citronů a smetanu. Důkladně rozkvedláme a v lednici vychladíme. Šampaňské rovněž vychladíme. Do směsi ho přidáme těsně před podáváním. Servírujeme s ledem.