Velký indický Mughal

Ingredience


Citrony 4 ks
Cukr moučkový 250 g
Džus pomerančový 400 ml
Koňak Armaňak 200 ml
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Rum 200 ml
Smetana čerstvá ke šlehání 4 hrnek
Víno šumivé (sekt) 1 l
Voda pitná 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr smícháme s vodou dle potřeby a strouhanou citronovou a pomerančovou kůrou. Svaříme, scedíme a necháme vystydnout.
  2. Poté vmícháme rum a koňak, pomerančový džus, šťávu vymačkanou z citronů a smetanu. Důkladně rozkvedláme a v lednici vychladíme. Šampaňské rovněž vychladíme. Do směsi ho přidáme těsně před podáváním. Servírujeme s ledem.