Dušené hovězí maso v marinádě

Ingredience


Ananas 2 plátek
Celer řapíkatý 2 ks
Hovězí maso zadní 1 kg
Mrkev kořen 2 ks
Žampiony čerstvé 100 g
Zelí čínské 150 g
Ananasová šťáva 100 ml
Cibule 1 ks
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Skořice mletá 2 špetka
Solamyl - bramborový škrob 10 g
Šťáva jablečná 100% 100 ml
Voda pitná 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na plátky, dva řapíky celeru i s listy nakrájíme nadrobno, očištěné mrkve na kolečka, plátky ananasu kompotovaného na kostky, oprané a okapané čínské zelí na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky. Na marinádu v misce promícháme pokrájenou cibuli, jablečnou a ananasovou šťávu, sójovou omáčku, skořici, zázvor a sůl.
  2. Očištěné, omyté a osušené maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme v chladničce den marinovat (maso občas obrátíme).
  3. Maso vložíme do kastrolu, přelijeme marinádou a na velkém plameni přivedeme do varu. Poté plamen zmírníme a pod poklicí dusíme (dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho v kastrolu obrátíme). Po dvou hodinách přidáme k masu všechnu připravenou zeleninu a pod poklicí dusíme ještě asi 20 minut.
  4. Udušené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple. V hrnečku rozmícháme vodu se Solamylem a zašleháme do šťávy. Povaříme do omáčka zhoustne.
  5. Na nahřátou servírovací mísu naskládáme nakrájené maso, obložíme zeleninou a přelijeme omáčkou.