Vepřový závitek se šunkou

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Sůl 20 g
Šunka dušená 120 g
Tuk 80 g
Vepřová kýta 750 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu opláchneme, přes vlákno nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a poklademe plátky šunky. Stočíme závitky, upevníme je párátky a po všech stranách je opečeme na horkém tuku. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  2. Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
  3. Nakonec šťávu přecedíme na závitky zbavené párátek, zjemníme máslem, přisolíme a provaříme.