Steak v pepřové krustě s bylinkovým máslem

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek sušený 1 kávová lžička
Hovězí roštěnka vys. peč. 1.5 kg
Máslo bylinkové 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř bílý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme, nařízneme a rozevřeme. Paličkou na maso lehce naklepeme a nožem udělíme do masa několik zářezů.
  2. V míse smícháme mletý česnek, sůl, pepř, mletou papriku, bílý pepř, tymián, bazalku, olivový olej. Do připravené marinády vložíme maso a necháme 60 minut marinovat.
  3. Troubu rozpálíme na 220 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z marinády, srolujeme a převážeme kuchyňskou nití.
  4. Pánev rozpálíme nasucho a srolované maso na ní ze všech stran opečeme. Pak maso vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
  5. Na pánvi rozpálíme bylinkové máslo. Z masa odstraním provázek, maso nakrájíme a podáváme přelité bylinkovým máslem.