Steak v pepřové krustě s bylinkovým máslem
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek sušený |
1 kávová lžička |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
1.5 kg |
Máslo bylinkové |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme, nařízneme a rozevřeme. Paličkou na maso lehce naklepeme a nožem udělíme do masa několik zářezů.
- V míse smícháme mletý česnek, sůl, pepř, mletou papriku, bílý pepř, tymián, bazalku, olivový olej. Do připravené marinády vložíme maso a necháme 60 minut marinovat.
- Troubu rozpálíme na 220 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z marinády, srolujeme a převážeme kuchyňskou nití.
- Pánev rozpálíme nasucho a srolované maso na ní ze všech stran opečeme. Pak maso vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
- Na pánvi rozpálíme bylinkové máslo. Z masa odstraním provázek, maso nakrájíme a podáváme přelité bylinkovým máslem.