Nádivka z trojího masa s bylinkami
Ingredience
Kopřiva |
80 g |
Králičí maso |
200 g |
Kuřecí maso uzené |
200 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
1.5 dl |
Nové koření mleté |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
3 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Vepřová plec |
200 g |
Voda pitná |
1.7 l |
Žemle tuková |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vepřovou libovou plec, uzené maso a maso z králíka omyjeme, osušíme. Každé maso dáme zvlášť do hrnců a zalijeme vodou. Na uzené maso přilijeme 5-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Vepřovou plec zalijeme 5 dl vody s 1 lžičkou soli. Králičí maso zalijeme 4-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Maso vaříme pomalu pod poklicemi doměkka přibližně 50-60 minut.
- Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kopřivy, petrželku, řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do mísy k masu. Přidáme majoránku, pepř, mleté nové koření a 6 žloutků.
- Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme vývarem z masa přibližně 2 dl a 1.5 dl mléka. Promícháme, aby nasákly. Pak je smícháme s masem a všemi ingrediencemi.
- Nádivku dosolíme podle chuti (asi 1 lžička) a znovu důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do nádivky.
- Zapékací mísu vytřeme důkladně sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou.
- Pečeme v předehřáté troubě při 190-200 °C dozlatova přibližně 30-40 minut.
- Nádivku pokrájenou na porce podáváme teplou i studenou.