Nádivka z trojího masa s bylinkami

Ingredience


Kopřiva 80 g
Králičí maso 200 g
Kuřecí maso uzené 200 g
Majoránka 1 kávová lžička
Mléko plnotučné 1.5 dl
Nové koření mleté 2 špetka
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Řeřicha 1 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené 2 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 3 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Vepřová plec 200 g
Voda pitná 1.7 l
Žemle tuková 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou libovou plec, uzené maso a maso z králíka omyjeme, osušíme. Každé maso dáme zvlášť do hrnců a zalijeme vodou. Na uzené maso přilijeme 5-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Vepřovou plec zalijeme 5 dl vody s 1 lžičkou soli. Králičí maso zalijeme 4-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Maso vaříme pomalu pod poklicemi doměkka přibližně 50-60 minut.
  2. Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kopřivy, petrželku, řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do mísy k masu. Přidáme majoránku, pepř, mleté nové koření a 6 žloutků.
  3. Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme vývarem z masa přibližně 2 dl a 1.5 dl mléka. Promícháme, aby nasákly. Pak je smícháme s masem a všemi ingrediencemi.
  4. Nádivku dosolíme podle chuti (asi 1 lžička) a znovu důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do nádivky.
  5. Zapékací mísu vytřeme důkladně sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou.
  6. Pečeme v předehřáté troubě při 190-200 °C dozlatova přibližně 30-40 minut.
  7. Nádivku pokrájenou na porce podáváme teplou i studenou.