Vepřové plecko s kysanou smetanou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Mouka pšeničná hladká 45 g
Olej rostlinný 50 ml
Paprika mletá sladká 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 800 g
Vývar drůbeží 200 ml
Zakysaná smetana 200 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z masa vykrájíme tuk a maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, menší žampiony očistíme a rozpůlíme.
  2. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran orestujeme maso, až zhnědne. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli, česnek a žampiony a za občasného míchání smažíme, až žampiony změknou. Poté směs zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty a odstavíme. Do žampionové směsi vmícháme mletou papriku, pepř, sůl, zašleháme dohladka drůbeží vývar a smetanu. Směs vrátíme na sporák a na mírném plameni vaříme za občasného míchání 5 minut. Poté vmícháme odložené maso a na mírném plameni pomalu vaříme 10 minut. Směs občas promícháme.