Vepřové kostky v těstíčku s ananasovou omáčkou

Ingredience


Olej rostlinný 180 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová kýta 600 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.25 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 60 ml
Ananas 100 g
Ananasová šťáva 80 ml
Cukr krupice 60 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet vinný 50 ml
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Solamyl - bramborový škrob 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na střední kostky, osolíme, opepříme. Kompotovaný ananas nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
  2. V míse rozšleháme vejce se 60 ml vody, solí, moukou s kypřícím práškem dohladka.
  3. V hlubší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran v něm osmažíme kostky, které jsme obalili připraveným těstíčkem. Osmažené kostky vyjmeme děrovací naběračkou a držíme na teple.
  4. V rendlíku smícháme vodu s octem, cukrem, medem, přivedeme do varu a vmícháme kompotovaný ananas, papriku, sůl, pepř a 2 minuty na mírném plameni povaříme.
  5. V mezičase v misce rozšleháme v ananasové šťávě Solamyl, vlijeme do omáčky a pečlivě šleháme. Omáčku necháme přejít varem.
  6. Osmažené kostky masa rozložíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.