Vepřové kostky v těstíčku s ananasovou omáčkou
Ingredience
Olej rostlinný |
180 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
600 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.25 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
60 ml |
Ananas |
100 g |
Ananasová šťáva |
80 ml |
Cukr krupice |
60 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
50 ml |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na střední kostky, osolíme, opepříme. Kompotovaný ananas nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
- V míse rozšleháme vejce se 60 ml vody, solí, moukou s kypřícím práškem dohladka.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran v něm osmažíme kostky, které jsme obalili připraveným těstíčkem. Osmažené kostky vyjmeme děrovací naběračkou a držíme na teple.
- V rendlíku smícháme vodu s octem, cukrem, medem, přivedeme do varu a vmícháme kompotovaný ananas, papriku, sůl, pepř a 2 minuty na mírném plameni povaříme.
- V mezičase v misce rozšleháme v ananasové šťávě Solamyl, vlijeme do omáčky a pečlivě šleháme. Omáčku necháme přejít varem.
- Osmažené kostky masa rozložíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.