Vepřová kýta s fazolkami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
0.75 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
4 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
600 g |
Voda pitná |
150 ml |
Vývar drůbeží |
180 ml |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kýtu nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, česnek rozdrtíme a nasekáme, očištěné jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, fazolky očistíme a překrojíme.
- V míse rozšleháme drůbeží vývar, ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a Solamyl. Vymícháme hladkou omáčku.
- V hlubší pánvi na rozpáleném oleji 2 minuty zprudka za stálého míchání ze všech stran osmažíme maso. Děrovanou naběračkou maso přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vmícháme česnek, zázvor a fazolky a minutu restujeme. Poté vlijeme vodu, pánev přiklopíme a fazolky dusíme 3 minuty. Na fazolky nalijeme připravenou směs s vývarem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme, až omáčka zhoustne. Poté vmícháme pokrájené cibulky, odložené maso a minutu povaříme. Ihned podáváme.