Vepřová kýta s fazolkami

Vepřová kýta s fazolkami - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 400 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olej sezamový 0.75 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 4 polévková lžíce
Vepřová kýta 600 g
Voda pitná 150 ml
Vývar drůbeží 180 ml
Zázvor celý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, česnek rozdrtíme a nasekáme, očištěné jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, fazolky očistíme a překrojíme.
  2. V míse rozšleháme drůbeží vývar, ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a Solamyl. Vymícháme hladkou omáčku.
  3. V hlubší pánvi na rozpáleném oleji 2 minuty zprudka za stálého míchání ze všech stran osmažíme maso. Děrovanou naběračkou maso přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vmícháme česnek, zázvor a fazolky a minutu restujeme. Poté vlijeme vodu, pánev přiklopíme a fazolky dusíme 3 minuty. Na fazolky nalijeme připravenou směs s vývarem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme, až omáčka zhoustne. Poté vmícháme pokrájené cibulky, odložené maso a minutu povaříme. Ihned podáváme.