Bábovka s čokoládovou drtí

Ingredience


Čokoláda na vaření 175 g
Cukr moučkový 250 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 250 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka polohrubá 750 g
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vložíme změklé máslo. Můžeme ho rozetřít do pěny buď vařečkou nebo ručním šlehačem. Přidáváme postupně moučkový a vanilkový cukr, přisypeme špetku soli a šleháme, dokud není těsto úplně hladké. Postupně přidáváme vejce a vešleháme je do hmoty.
  2. Do mouky nasypeme škrob a promícháme, přidáme ještě sáček prášku do pečiva a prosejeme. Prosátou směs přidáváme po menším množství do ušlehané pěny a mícháme. Nakonec přilijeme mléko a došleháme těsto. Na prkénku nasekáme čokoládu na vaření na drobné kousíčky, vsypeme do hotového těsta a zamícháme. Připravíme si formu na bábovku o průměru 23 centimetrů. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Bábovku pečeme asi 60 minut.
  3. Hotovou bábovku vytáhneme z trouby, opatrně ji vyklopíme a počkáme, až vychladne. Pak ji pocukrujeme moučkovým cukrem.