Bábovka s čokoládovou drtí
Ingredience
Čokoláda na vaření |
175 g |
Cukr moučkový |
250 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka polohrubá |
750 g |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do misky vložíme změklé máslo. Můžeme ho rozetřít do pěny buď vařečkou nebo ručním šlehačem. Přidáváme postupně moučkový a vanilkový cukr, přisypeme špetku soli a šleháme, dokud není těsto úplně hladké. Postupně přidáváme vejce a vešleháme je do hmoty.
- Do mouky nasypeme škrob a promícháme, přidáme ještě sáček prášku do pečiva a prosejeme. Prosátou směs přidáváme po menším množství do ušlehané pěny a mícháme. Nakonec přilijeme mléko a došleháme těsto. Na prkénku nasekáme čokoládu na vaření na drobné kousíčky, vsypeme do hotového těsta a zamícháme. Připravíme si formu na bábovku o průměru 23 centimetrů. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Bábovku pečeme asi 60 minut.
- Hotovou bábovku vytáhneme z trouby, opatrně ji vyklopíme a počkáme, až vychladne. Pak ji pocukrujeme moučkovým cukrem.